Friendsforever

 

VÄLKOMMEN ATT LÄSA IGENOM DENNA INFO. HAR DU FLER FRÅGOR

MAILA GÄRNA TILL  friendsforevernu@gmail.com eller se vår kontakta oss sida.

Genom att adoptera en irländsk omplaceringshund räddar du inte bara ett liv utan två! Din adoption lämnar plats på ett rescue för ännu en hund att räddas från poundet!

Tänk igenom ditt beslut noga att du har tiden och intresset för en hund och att du har en lösning för hur hunden ska få sällskap på dagarna. Hundar är flockdjur och vill ha sällskap större delen av dagen.

De hundar som förmedlas genom Friendsforever är i huvudsak Irländska hundar.

Läs gärna mer om situationen i Irland. Hundarna har alla på något sätt förlorat sin familj och sedan räddats av en djurskyddsorganisation i Irland ( ett rescue) .

Det kan vara hundar som varit älskade familjemedlemmar och bott i familj, hundar som bott i hundkoja i trädgården eller hundar  som bott på någon gård på landet. Alla har de olika förutsättningar. Våra erfarenheter är dock att de allra flesta hundar anpassar sig snabbt till sitt nya liv.

På rescuecentret väntar hundarna i hopp om att finna en egen familj. Många av dessa rescueorganisationer använder sig av jourhem så antingen finns hunden i ett jourhem eller på ett rescuecenter( kennel). Läs mer om adoption under att tänka på.ff logggo

Hundarna vaccineras, avmaskas, får pass och veterinärbesíktigas innan avresan till Sverige.

De flesta vuxna hundarna kastreras som ett led i arbetet att minska populationen av oönskade valpar. Hundar under 1 års ålder är dock inte alltid kastrerade.

Adoptionsavgiften är densamma oavsett om hunden är kastrerad eller ej då vi har valt att sätta över samma summa i donation till Irland för samtliga hundar då vi vet att pengarna alltid behövs till någon annan hunds veterinärvård.

Hundarna har varit i varierande skick när de tagits omhand och har fått grundläggande veterinärvård sedan är det dax för dig som adoptör att ge hunden den extra ombry din hund behöver. Hunden kan ha kommit in i ett bedrövligt skick till rescuet och de har gjort vad de har kunnat med den tid de haft till förfogande, sedan kommer steg två i hundens fortsatta liv hemma  i en hemmiljö.

Du måste vara beredd på att ge din hund tid, tålamod, förståelse, kärlek och rutiner.

Mer om arbetet på ett rescue kan du så delvis läsa om i bloggen.

Är du intresserad av någon av alla dessa fina hundar, använd dig av intresseanmälan på vår hemsida eller skicka ett e mail till friendsforevernu@gmail.com .

Berätta gärna lite om dig själv dina erfarenheter och hur du tänker dig ert framtida hundliv. Glöm inte att sätta ut ett telefonnummer där vi kan nå dig.Vi tar sedan kontakt med dig och gemensamt kan vi diskutera oss fram till vilken hund som skulle kunna vara lämplig just för er/ dig.  I möjligaste mån vill vi sedan gärna göra ett hembesök.

Tänk på att hunden är ett flockdjur och vill ha sällskap större delen av dagen så se över hur daglösningen för din hund kommer att se ut när du jobbar och prata noga med dina ev hundvakter.

När vi kommit så långt att vi gemensamt kommit fram till en specifik hund för adoption vill vi att ni/ du bekräftar det genom att sätta in en bokningsavgift. Den är 3500 kronor. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid avhopp. För valpar under 4 månaders ålder är bokningsavgiften 4000 kronorAdoptionsavgiften är sedan 5000 kronor, vilket ska vara betald senast i samband med att hunden hämtas.

Donationen för hundarna är totalt 8500 kronor och för valpar under 4 månaders ålder 9000 kronor.

Det täcker kostnaden för transport,vaccinering,pass och besiktning.

Vill du försäkra in din hund kräver många bolag en svensk veterinärbesiktning, försäkra gärna in din hund men avvakta gärna någon vecka med en ny besiktning så att hunden hunnit få lite tassfäste i er familj.

De hundar som är i jour i Sverige har vi försäkrat in i vår flockförsäkring i Agria.

Efter att du adopterat din hund finns vi alltid här. Om hunden av någon anledning måste omplaceras, ska den tillbaka till föreningen.

 Det är viktigt att du tänker igenom ditt beslut att skaffa hund och att du är redo att lägga ned den tid som krävs för att få det att fungera. Då dessa hundar redan bytt familj en gång är tanken att de hos dig ska få en trygg framtid till ålderns höst.

Ge din hund tid, utrymme och förståelse och ge den chansen att först lära känna sin nya familj och sin närmaste omgivning innan du blandar in för många människor.

Rör er hemma i kvarteren till en början och få in lite rutiner.

Självklart vill vi sedan höra utav er, hur det går med er nya familjemedlem.

Välkommen med din intresseanmälan!