Friendsforever

 

DE HUNDAR SOM SÖKER JOURHEM FLAGGAR VI FÖR PÅ HEMSIDAN OCH/ELLER PÅ FACEBOOK.

LÄS IGENOM INFORMATIONEN!

Tack för att du överväger att agera jourfamilj till någon av våra hundar.  Tänk igenom att du verkligen har tiden och engagemanget och att ni pratat igenom det i familjen innan ni skickar in ansökan! Vi försöker i möjligaste mån placera hundarna direkt i sina familjer, så funderar du på adoption? Lämna in en anmälan om adoption!

 Att agera jourhem kan vara livsavgörande för hundarna. Kan vi lyfta en hund ur en kennel innebär det att det finns plats för någon annan att komma i säkerhet.

När du är jourfamilj har du ansvar för hundens säkerhet och det fulla hundägaransvaret så länge du har hunden i din vård. Du står för maten och i övrigt vad som hör hundlivet till. Vi ersätter inte om hunden ex äter upp en TV kontroll eller gnager sönder något.

Som jourhem behandlar du hunden som din egen.

Våld får självklart inte förekomma och du får inte lämna ut hunden till någon annan utan vårt godkännande.

Vi står för försäkringen och veterinärvården men du ska kontakta någon av oss innan du tar dig till en veterinär. Alla hundar har fått grundläggande veterinärvård och är fullt vaccinerade, men kan ändå framstå som lite "ruffa" till en början.

Det är viktigt att du kan erbjuda ett tryggt hem med inte alltför mycket liv och rörelse till en början. Då många hundar har okänd bakgrund vet vi inte alltid hur de fungerar med barn eller katt då det som går att testa på ett rescue är hur de fungerar med hund.

Det är också viktigt att du kan hämta hunden vid transporten om den kommer direkt till dig från Irland. 

Vi vill sedan ha bilder och uppdateringar från dig så att hunden så snart som möjligt kan finna sitt alldeles egna hem.

Som jourhem gör du en ovärderlig insats för att förbereda våra hundar inför en adoption och gör det möjligt at rädda fler hundar undan avlivning.Ibland tar vi hem hundar till ett skickligt jourhem som kanske inte är redo att gå ut i familj utan behöver utvärderas mer först.

Vi har många duktiga jourhem men har också vid flera tillfällen blivit besvikna på människor som lovat mycket men inte tänkt igenom att de faktiskt har tiden och engagemanget för att ge hunden det utrymme och den tid den behöver. Ibland har hunden knappt fått 24 timmar på sig att landa. Det här sätter en extra stress på hunden och också på andra voluntärer som måste ta det på sig att lösa situationen.

En jourhund kräver lika mycket tid och omsorg som en hund som adopteras. 

Det är viktigt att du så nära sanningen som möjligt fyller i formuläret intresseanmälan jourhem, för att vi ska kunna göra en så bra matchning som möjligt mot den familjesituation du har att erbjuda.

Det är de hundar som inte har någon familj som bokat dom som behöver jourhem och vi försöker matcha, men kan inte lova en speciell hund. Är du istället intresserad av adoption, fyll i en anmälan om adoption.

För att underlätta för oss är vissa fält i ansökan obligatoriska som var i Sverige du bor t ex. och ditt telefon nummer.

När du är säker på att du har intresset och tiden att engagera dig.Fyll i dina kontaktuppgifter inklusive fullständig adress.

Det är av yttersta vikt att vi sedan kan komma i kontakt med dig!

Hoppas det här inte har avskräckt dig utan att du som vi är redo för att hjälpa ett liv.

Välkommen med din förfrågan.