Friendsforever

Alfie är en härlig kille som nu finns i jour i utanför Ystad.

Jourhemmet berättar: Alfie är en härlig hund som känns väldigt stabil. Han har en del att lära men har också utvecklats mycket under den korta tid han varit här. Han har hittat lugnet här hemma och ligger större delen avslappnat medans vi gör våra vardagssysslor. Han kan inte kommandot ligg men går och lägger sig själv. Sitt kan han lite sporadiskt. När vi äter har vi blockerat så han inte kommer under bordet eller bakom vårt barn eftersom han kommit på att man kan hitta lite godsaker där. När han märker att han inte kommer åt lägger han sig ner lugnt. Tappar vi något är han gärna snabbt framme och tar det och sticker och det är svårt att få honom att släppa. Är det mat försvinner det snabbt och saker tuggar han. En pärla eller två har tyvärr slunkit ner. Jag upplever honom dock inte som aggressiv vid dessa tillfällen, mer lekfull. Vi har dock inte försökt att ta sakerna fysiskt, bara genom att klappa/säga släpp. Vid tillfälle har han tagit en sko eller liknande och försökt dra igång lek men ignorerar man honom så släpper han och går ner i energi ganska snabbt. Vår 4-åring kan till viss del springa runt och leka utan han dras med i energin och blir lekfull. Vid ett tillfälle var det tre 4-åringar lekandes här och det klarade han fint. Det märks tydligt att han är van vid barn. När han är lekfull hoppar han och tar med munnen men gör det väldigt försiktigt som visar att han har kontroll. Är han riktigt exalterad så skäller han men det är sällan. Men mig kan han lugna ner sig ganska snabbt igen, med Kailey tar det lite längre tid. I möten (när någon kommer hem, kommer ner för trappan) kan han bli väldigt glad och hoppa men det blir bättre för varje dag som går. Han blir även exalterad och hoppar om vi kramas. Han vill ju också vara med, men även här ser jag framsteg.
Han får mat 3 ggr/dag och nu säger vi till honom att sitta och han väntar på varsågod innan han börjar äta. Han är väldigt kelig och myser gärna. Han blir gärna lite busig på kvällen så ibland får han då ett ben av djurhud att tugga på.
Vi går med honom i snitt 5 ggr/dag och det det blir oftast minst 20 min eftersom det tar ett tag innan han kissar. det har hänt olyckor inne.Kanske är han inte helt rumsren?
När dörren öppnas så stannar han oftast och väntar på varsågod. Svårast för honom är det så klart om kopplet är på för då vet han att han ska följa med. När vi är ute och går håller han 90%av promenaden kopplet relativt slappt (drar inte) om man låter honom få hela kopplet. Stannar jag när han drar så stannar han med. Han går inte sidan om men om jag låter honom gå en hundlängd fram så håller han kopplet slappt större delen av tiden. Han vet även skillnad på om jag säger varsågod och släpper ut fullt (låter honom lukta fritt och bestämma väg) än om vi går dit jag vill med slappt koppel. Han följer då om vi ska svänga och jag styr med kopplet. Han följer även med om jag kallar på honom i situationer när vi går och han luktar på något när jag fortsätter gå. Han drar mer när vi är fler som går tex om Freja är med och springer fram och tillbaka men det är ju inte heller så konstigt.
Han är nyfiken när vi träffar andra, både människor och hundar, och då kan han dra lite och vända sig om. Han skäller inte och hoppar inte. Är det hundar lyssnar han inte på tillrop och är svår att avleda med tex godis. Med människor har han lättare för att släppa och gå vidare.
Varje dag kör jag lite mental träning där han letar godis. Han sitter (oftast endast om jag lockar med godis om vi är på promenad) och jag säger stanna. Sen kastar jag godis och när jag ger kommandot "find the candy" så sticker han och är duktig på att hitta godiset. Idag hjälpte Freja till med att gömma godiset, som ni ser på filmen. Eftersom vi är en tvåspråkig familj så kör vi lite blandat språk men han verkar förstå vad vi menar.
Jag tycker Alfie presterar på en nivå över vad vi kan förvänta oss av honom baserat på vad han genomgått den senaste tiden och som sagt, han utvecklas för varje dag som går.
alfie 2

alfred 2

alfred 4

alfred 7

alfred 6