Friendsforever

Misty är en härlig Border Collie tik på snart 2 år. Hon finns nu i jour i Västerås.

Misty söker en familj med tid och tålamod då hon kan vara blyg i första kontakten med nya människor framförallt män.

Hon vill ha ett hem där någon kan stimulera hennes snabba intellekt då hon är en smart tjej som samtidigt är lite osäker och behöver vägledning.  Hon är en kärleksfull och gosig tjej med de människor hon känner. Hon älskar att vara aktiv ute  så hon söker en dito familj, någon som gillar att vara ute och röra på sig mycket och kan ta med henne på äventyr.

Jourhemmet skriver: Miste är en härlig och lätt tjej som tyr sig mycket till sin människa. Hon reagerar mycket på tonen i rösten och det bästa som finns är beröm från matte. Hellre beröm än godis för denna tjejen! Miste regerar bättre på engelska kommandon än svenska och kan sit, down, Paw, play dead och andra tricks.

Det hon kan absolut bäst är kommandot "come here" där hon direkt kommer till dig. Även stay och free är ord hon är duktig på. Miste är väldigt kontaktsökande och har mycket vallning i sig vilket gör att hon gärna vallar både katt och bilar. Detta blir bättre varje dag och hon går att avleda mer och mer.

Vallningen av bilar tror jag kommer att försvinna helt med fortsatt träning. Miste är även lite osäker på män och skäller på dem. Hon bor just nu hos oss där det finns två män i huset som hon går jättebra ihop med och hon är inte alls nervös runt dem. Men när det kommer in nya män i huset reser hon ragg och skäller. Om gästerna ignorerar henne och bara lugnt sätter sig ner så lugnar Mistie  ganska snabbt ner sig. Mistie är helt rumsren och perfekt för den som gärna sover lite på morgonen då hon sover tills du vaknar! Mistie fungerar fint med vår andra hund leker bra men kan även ta det lugnt i närheten av henne. Hon fungerar bra på promenad och med lättare röst korrigeringar går hon hyffsat fint i koppel och ignorerar andra människor. Hon kan dessutom både left och right. Hon fungerar även bra att jogga med då hon joggar bredvid dig. Mistie är en fantastisk hund som gärna bor med en annan hund i samma ålder, som gärna springer lös på inhägnade områden och får utlopp för sin energi i både kropp och knopp."

Var finns den här fina tjejens hem?

misty 21

Screenshot_20210117-132104__01

Screenshot_20210117-132915__01

misty 23

misty 5

misty 14 misty 15

misty 7

misty 8

misty 9

misty 2

misty 11 misty 3