Friendsforever

Älskade lilla busfröet Zid söker sig ett nytt hem. En härlig lagom stor aktiv tjej som vill vara med där det händer.

Zid söker ett hem med glada, aktiva människor. Barnfamilj går bra , dock ej med för små barn då Zid är väldigt glad och kan välta de minsta. Trädgård skulle absolut uppskattas . Zid är en tjej på ca 53cm/20kg med en del spring i benen.

Hon är duktig på att leka med andra hundar och springer snabbt, snabbt och inbjuder gärna till lek. Hon är helt rumsren, är lätt att bada. Klorna har matte fått hjälp med i hundshop.

Zid är van vid långa promenader och mycket bus i rastgård med sina kompisar, så en annan hund i familjen skulle säkert uppskattas. Hon har bott med annan hund under hela sin tid i Sverige,( hon kom till Sverige i dec 2018) först i sin familj och sedan i jourhemmet. Zid är däremot inte värdsbäst på att möta andra hundar på promenaden då hon är i koppel.

Zid är troligen en mix med collie och någon vinthund, så att få jobba med något mentalt stimulerande skulle hon säkert vilja och må bra av.  Zid fungerar inte med katt.

Hon kan vara ensam hemma med hundsällskap och gillar att åka bil.

Hon omplaceras nu då hennes matte inte kan ta hand om henne längre.

Familjen där Zid nu finns skriver:
Frånsett detta är hon en otroligt trevlig hund. Glad, kramig, smart och charmig. Hon fungerar jättebra med barn i alla storlekar, med hundar (när hon lärt känna dem.) och hon är mycket positiv till människor. Hon älskar att springa - fort. 
Mentalt är hon trygg, orädd och stabil. Hon skulle nog bli en bra Agilityhund. Vi brukar ”låna” brukshundsklubbens inhägnade Agilityplan och hon älskar att testa redskapen där. 
Den perfekta familjen bor nog på landet och har en inhägnad trädgård eller hage och inte behov av promenader i stadsmiljö. Med de förutsättningarna är hon en kanonhund.
Zid är inte en vän av koppel och har svårt att möta andra hundar då hon är kopplad.

zid 41

zid 40

zid 42

zid 16 zid 11

zid 18

zid 17 Zid 14

zid 15

zid jour 2

zid 5

zid 7

zid 1